Rajoy ataca

"Es tracta de l'epíleg d'una regressió que va començar a principis dels anys vuitanta, quan l'estat es va considerar autoreformat, i que va culminar amb l'explosió ideològica que va capitanejar el José María Aznar de les Açores, la Llei de Partits i Perejil"
Cada dia es defineix més la silueta de les elecions per Nadal. Un cop escoltat el discurs d'aquest dimarts, tot sembla indicar que el nucli dur de l'estat, amb Mariano Rajoy de portaveu, opta per la duresa i l'enrocament com a estratègia per mantenir els seus privilegis tradicionals en l'àmbit polític, institucional i financer. No hi ha oferta ni per al PSOE, a qui el candidat a la reelecció va arraconar amb els independentistes i els que no els condemnen prou. En aquestes condicions, fins i tot un col·lectiu tan sistèmic com els socialistes espanyols té l'obligació moral de reaccionar, si és que vol sobreviure.
 
 
En realitat, es tracta de l'epíleg d'una regressió que va començar a principis dels anys vuitanta, quan l'estat es va considerar autoreformat, i que va culminar amb l'explosió ideològica que va capitanejar el José María Aznar de les Açores, la Llei de Partits i Perejil. L'única diferència és que ja fa anys que ETA ha deixat de ser una font de legitimació política i, ara, les elits de l'estat utilitzen la majoria independentista al Parlament per tal de perpetuar-se. Unes terceres eleccions no faran més que radicalitzar aquest missatge.
 
 
El discurs, a més, està pensat per recuperar els simpatitzants de Ciudadanos. El PP pensa, encertadament, que la majoria dels votants d'Albert Rivera jerarquitzen la corrupció per sota de la unitat d'Espanya. I -mort Franco- és el PP qui té, des de fa molts anys, la millor xarxa de distribució d'aquest producte polític.Comentaris

envia el comentari