Ada oblida Pablo

"Del gir de Colau se'n desprèn la constatació que Podemos no té manera de derrotar el sistema de partits que governa Espanya des del final del franquisme"

L'assistència d'Ada Colau a la manifestació de la Diada és una gran notícia per a l'independentisme, sens dubte. I també és la constatació que la pressió que exerceixen la CUP i, sobretot, ERC a l'Ajuntament de Barcelona és efectiva i va en la direcció adequada. Cal recordar-ho, perquè tots dos partits han estat empesos a donar suport a Colau d'una manera realment molt intensa.

 

Però hi ha una segona dada que cal tenir molt en compte. Del gir de Colau se'n desprèn de la constatació que Podemos no té manera de derrotar el sistema de partits que governa Espanya des del final del franquisme. Oblidat el sorpasso i vistes les enquestes, l'interès de l'alcaldessa ha passat a ser Catalunya, on tenen una possibilitat real d'arribar al poder. A diferència de Pablo Iglesias, Ada Colau sí que ha aconseguit satel·litzar el PSC i això, més una aproximació a ERC -tornem als efectes de l'estratègia municipal-, podria donar-li la clau de la porta d'enfront a la plaça de Sant Jaume.

 

El fet és que Colau i els seus basculen cap a una estratègia catalana mentre ICV no pot evitar exhibir la reacció malhumorada del menystingut. Sense entendre l'obvietat que per arribar a la presidència de la República caldrà ser català.
Comentaris

envia el comentari