Operació Nadal a Madrid

"El cinisme és una arma clàssica de l'acció política, però en d'altres països té com a límit l'opinió pública"

El PP decideix amb el dit índex que les terceres eleccions seran el dia de Nadal i, tot seguit, la campanya contra el PSOE es basa, precisament, en acusar Pedro Sánchez i els seus d'obligar als ciutadans a votar per Nadal. El fet en si mateix no té importància, però és un símptoma ben estrident de la forma d'entendre la política i el poder a Madrid.
 

L'esquema és exactament el mateix que s'aplica contra Catalunya. L'estat espanyol decideix prohibir qualsevol forma de referèndum, consulta, procés participatiu o el que sigui per a, immediatament, atacar els partits independentistes acusant-los de no seguir l'itinerari legal. Tot un expresident de la Generalitat ha acabat processat encara que en tot moment hagués buscat la manera de no xocar contra la bastida jurídica que conformen les lleis espanyoles i els seus intèrprets, els dotze espavilats del Tribunal Constitucional.
 

El cinisme és una arma clàssica de l'acció política, però en d'altres països té com a límit l'opinió pública. La diferència és que a Madrid els mitjans de comunicació no tan sols no critiquen, sinó que comparteixen aquest estil d'autoritat que se situa just per sobre dels usos democràtics. És per això que a la immensa majoria dels ciutadans espanyols un escàndol de la magnitud d'aquesta "Operació Nadal" del PP els sembla normal i acceptable. Cal tenir-ho en compte. Sempre.