Tres segles pagant el beure

"El que distingeix un estat democràtic d'una altra cosa no és l'existència de clavegueres sinó que, quan afloren, l'opinió pública s'escandalitza i s'exigeixen dimissions immediates"

Totes les persones que s'han manifestat per la independència al llarg d'aquests anys han pagat, via impostos, els sous, els complements i les dietes dels agents espanyols que es dediquen a extorsionar mafiosament qualsevol persona, amb l'únic requisit que a ells els sembli que pot tenir informació perjudicial per a algun personatge rellevant en el camp independentista. De la mateixa manera que es paga amb diner públic la campanya propagandística de les ambaixades espanyoles contra l'opció sobiranista catalana.

 

En el cas de la Banda Privada Andorrana, almenys els seus responsables s'han atrevit a denunciar davant la jutgessa "amenaces i extorsions" d'alts comandaments de la policia espanyola a la recerca de dades contra Pujol, Mas i Junqueras. Dins les fronteres espanyoles, res. Ni tan sols se li ha pogut fer una pregunta al ministre de l'Interior sobre la seva activitat en el camp del xantatge. A Fernández Díaz també se li continua pagant el sou amb els impostos dels catalans, independentistes inclosos.

 

Potser algun dia la República Catalana també ordenarà actuacions d'aquest tipus. Esperem que no però, de fet, el que distingeix un estat democràtic d'una altra cosa no és l'existència de clavegueres sinó que, quan afloren, l'opinió pública s'escandalitza i s'exigeixen dimissions immediates. A Espanya no. Espanya s'ha quedat en el punt mig entre la impunitat de la dictadura franquista i els usos d'una democràcia occidental, on els impostos són sagrats. 

 

 
Comentaris

envia el comentari