Otegi? Forcadell? Espanya!

"Ara volen que aquella condemna, grollera i tavernària, els serveixi també per impedir que Arnaldo Otegi encapçali la llista de l'esquerra abertzale a les eleccions basques del mes que ve"

A Arnaldo Otegi el van condemnar perquè, segons la justícia espanyola, dirigia les accions d'ETA. Això quan, justament, tothom sap que es dedicava al contrari, a liquidar l'estratègia violenta per substituir-la per una acció estrictament política. Amb aquesta mentida, flagrant i evident, en van tenir prou per tancar-lo més de sis anys a la presó. No era el primer cop que la justícia espanyola es passava per la porta d'Alcalá els drets d'Otegi; de fet el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg ja va condemnar l'estat espanyol a indemnitzar el líder abertzale, l'any 2011, per haver vulnerat la seva llibertat d'espressió condemnant-lo a un any de presó. Tant se val, Otegi va continuar tancat.

 

Ara volen que aquella condemna, grollera i tavernària, els serveixi també per impedir que Arnaldo Otegi encapçali la llista de l'esquerra abertzale a les eleccions basques del mes que ve. Un altre escàndol democràtic que acabarà, d'aquí a uns anys, amb una nova condemna contra l'estat espanyol per part del Tribunal d'Estrasburg. Tant se val, només per tortures al País Basc els han condemnat ja sis vegades. I a Madrid se'ls en refot.

 

La justícia, quan és espanyola, és això. Tant se val si es tracta d'Otegi o Forcadell, l'important és que les urnes no alterin el que van pactar ells entre ells el 1978. Ja ho deia el propi Franco, "quan d'altres van cap a la democràcia, nosaltres ja estem de tornada".