Al Mixt i pagant el beure

"El nou PDC s'estrena amb la humiliació del Grup Mixt, quan hauria d'haver-hi anat igualment, però amb la dignitat política que exigeixen el mig milió de catalans que els van votar"

Aquesta setmana ha quedat al descobert una terrible manca d'estratègia del Partit Demòcrata Català al front de Madrid. El que va començar amb un suport a la Mesa que presideix Ana Pastor, estúpidament ocultat, ha continuat amb un ridícul espantós quan el mateix PP s'ha desdit del pacte. I, per si fos poc, l'espectacle ha acabat amb ERC rebutjant una integració proposada a corre-cuita com a últim recurs. El nou PDC s'estrena amb la humiliació del Grup Mixt, quan hauria d'haver-hi anat igualment, però amb la dignitat política que exigeixen el mig milió de catalans que els van votar.

 

Un itinerari d'aquest tipus hauria de fer reflexionar la nova direcció del PDC. El Congrés dels Diputats és un àmbit de representació institucional molt important, però no és l'eix central de l'actuació d'un partit independentista. A Madrid als independentistes se'ls combat i prou, al marge de si són catalans o bascos i si se situen a l'esquerra, la dreta o el centre. "Per què els vots del PP i el PSOE han de servir per regalar tres milions d'euros als separatistes?", afirmava Albert Rivera. I, des del seu punt de vista, tenia raó. A Espanya, els diners de tothom es reparteixen, graciablement, entre els que fan bondat.

 

CDC no s'hi va arribar a acostumar, però el PDC ha d'entendre que és un partit independentista des de la seva fundació. I a aquests partits se'ls reprimeix i se'ls ofega i, si es pot, se'ls il·legalitza.
Comentaris

envia el comentari