De Clos a Colau i de Colau a Clos

"Un altre columnista d'El País, Javier Pérez Andújar, tornarà a adreçar-se als barcelonins per dir-los que no són prou cosmopolites, que la geografia no és més que un espai al cor i totes aquestes coses que es diuen just abans de citar Pere Gimferrer i Joan Manuel Serrat"

Confesso que m'ha sorprès la repetició de la jugada entre Joan Clos i Ada Colau amb el pregó de la Mercè. Fa just deu anys, l'aleshores ajuntament socialista va encarregar a Elvira Lindo, una columnista d'El País, que retratés el moment de la festa major del Cap i Casal. Naturalment, la periodista madrilenyo-gaditana va aprofitar per projectar tots els tòpics de l'esquerra espanyola contra el catalanisme polític, aleshores encara sota l'hegemonia d'un autonomisme que s'esquerdava. Lindo no va moure's ni un mil·limetre de la línia editorial del seu diari per a, tot seguit, ofendre's molt per la polèmica generada.

Una dècada més tard, tornem-hi. Un altre columnista d'El País, Javier Pérez Andújar, tornarà a adreçar-se als barcelonins per dir-los que no són prou cosmopolites, que la geografia no és més que un espai al cor i totes aquestes coses que es diuen just abans de citar Pere Gimferrer i Joan Manuel Serrat. I, una vegada més, la mateixa lliçó vindrà del mateix lloc amb un ciutadà del món dalt del faristol.

De Clos a Colau i de Colau a Clos. I la mateixa columna d'El País com a pregó. Paciència.
Comentaris

envia el comentari