Duran mentia millor

"Això mateix va fer ERC amb el PSOE a l'època Zapatero i ningú no va considerar que fos una acció immoral, sinó la defensa legítima dels seus interessos. Però hi ha una diferència fonamental: La mentida"

Com diu Joan Tardà, "buscar-se la vida és legítim" i "tenir grup parlamentari al Congrés és molt important i ho canvia tot". Per això el fet que Francesc Homs hagi intentat al màxim trobar la manera de mantenir la presència -i els ingressos- del seu partit a Madrid és pecfectament comprensible. De la mateixa manera que cap ciutadà català, per més independentista que sigui no ha de renunciar als serveis a què té dret en virtut dels impostos que paga.

El fet és que Homs i els seus han pactat un suport secundari al PP a canvi de mantenir la interpretació habitual del reglament del Congrés, que és el que els permetrà tenir grup parlamentari propi. Això mateix va fer ERC amb el PSOE a l'època Zapatero i ningú no va considerar que fos una acció immoral, sinó la defensa legítima dels seus interessos. Però hi ha una diferència fonamental: La mentida.

La setmana que ve veurem com la Mesa del Congrés autoritza la formació d'un grup parlamentari per als vuit diputats del nou PDC. I fins aleshores Homs haurà de mantenir la bola que ha muntat per a, tot seguit, colar-ne a la ciutadania una altra de més grossa jurant i perjurant que el grup parlamentari ha caigut del cel gràcies a la santíssima raó que tenen.

En fi, que si es pensen que la gent s'ho empassa tot no calia que canviessin de sigles. I, posats a dir la veritat, el Duran ens prenia el pèl amb més estil. Que consti.
Comentaris

envia el comentari