El Patxi, què simpàtic!

"Patxi López simbolitza precisament el pacte de sang entre el PSOE i el PP, la preeminència del nacionalisme espanyol per sobre de qualsevol altra consideració, l'estat fet claveguera, la democràcia arrossegada..."

Aquest dimarts Meritxell Batet -amb aquell somriure, aquells rínxols i aquella cara de no haver trencat mai un plat- va acostar-se al micro de TV3 per reclamar als disset diputats d'ERC i PDC que fessin fora el PP de la presidència del Congrés tot votant Patxi López. Patxi López! Mare de Déu Senyor, Patxi López simbolitza precisament el pacte de sang entre el PSOE i el PP, la preeminència del nacionalisme espanyol per sobre de qualsevol altra consideració, l'estat fet claveguera, la democràcia arrossegada...

La indignitat que va culminar Patxi López comença l'any 2002 amb la Llei de Partits pactada entre PP i PSOE que, per a vergonya convergent, va tenir el suport del Grup Parlamentari de CiU aleshores liderat per Xavier Trias. Aquella llei no era una simple amenaça, va permetre que anys més tard (2009) més de cent mil paperetes de l'esquerra abertzale fossin declarades nul·les, amb la qual cosa va ser possible conformar una majoria espanyolista al parlament de Vitòria.

Patxi López va passar a la història com el primer -i l'únic- lehendakari que ignorava completament la llengua basca. Va nomenar un director de la radiotelevisió pública basca que tampoc no entenia l'èuscar i que serà recordat per l'obsessió de marcar una frontera entre el País Basc i Navarra al mapa del temps d'ETB. Tot plegat, molt edificant.

Doncs bé, tot i així a Meritxell Batet li sembla que Patxi López és millor que Ana Pastor. Doncs serà perquè és de l'Athletic de Bilbao. Com a molt.
Comentaris

envia el comentari