El president automàtic

"Mariano Rajoy és el líder que mereix el règim del 78 en aquest bany de cinisme que caracteritza la seva decrepitud. Rajoy és un gallec que no parla gallec (ni res que no sigui castellà), però que compleix els tòpics que els espanyols projecten sobre els seus conciutadans"

A Madrid la política cada cop és més miserable, més desgraciada. Mariano Rajoy és el líder que mereix el règim del 78 en aquest bany de cinisme que caracteritza la seva decrepitud. Rajoy és un gallec que no parla gallec (ni res que no sigui castellà), però que compleix els tòpics que els espanyols projecten sobre els seus conciutadans. No diu res que el posicioni, no fa res que el comprometi i procura que no se sàpiga si està pujant o baixant les escales. Rajoy és un president automàtic.

D'aquí que les negociacions entre PP, PSOE, Ciutadans i Unidos Podemos tinguin aquest nivell ínfim. Ciutadans, per exemple, s'ha empassat totes les promeses electorals a canvi que no li prenguin dues butaques a la Mesa del Congrés. I el PSOE ni tan sols ha intentat presentar una alternativa per por a que se l'acusi de desviar-se un mil·límetre de l'Espanya que van dibuixar Ortega y Gasset i José Antonio Primo de Rivera. Ni gran, ni lliure: Una.

Ni tan sols Unidos Podemos ha aixecat una mica el llistó. L'operació Domènech només ha servit per deixar en evidència que Ada Colau només és capaç d'empassar-se el monstre convergent si és per un càrrec a Madrid. "Catalunya té la clau per disputar presidència Congrés a PP", ha dit l'alcaldessa invocant un patriotisme que desconeixíem fins ara. 

I el pitjor és que tants escarafalls serveixin per a tan poc. O el PSOE s'absté o eleccions. Res més.
Comentaris

envia el comentari