Antes azul que rota

"El PSOE accepta, disciplinadament, que té prohibit negociar res amb els independentistes catalans tot i tenir a l'abast de la mà la construcció d'una majoria absoluta partidària d'expulsar el PP de la Moncloa, amb Podemos, ERC, el nou Partit Demòcrata Català i el PNB"

És ben entretinguda aquesta comèdia que estan representant els partits del règim del 78 a Madrid. Mariano Rajoy continua girant fulls del Marca a la Moncloa, amb tota tranquil·litat, mentre el PSOE intenta fer veure que no el farà president. Uns escrúpols ben estranys, perquè al PSOE i el PP no els separa res substantiu, ni quan estan al Govern ni després, quan comparteixen consells d'administració al passeig de la Castellana.

De fet, políticament, socialistes i populars són tan consanguinis com la monarquia que defensen. Tant és així que el PSOE accepta, disciplinadament, que té prohibit negociar res amb els independentistes catalans tot i tenir a l'abast de la mà la construcció d'una majoria absoluta partidària d'expulsar el PP de la Moncloa, amb Podemos, ERC, el nou Partit Demòcrata Català i el PNB. Doncs bé, abans que això, Pedro Sánchez i el PSOE preferiran la dreta. Antes azul que rota.

Per tot plegat, els socialistes espanyols acabaran fent president Mariano Rajoy, tal i com els demana Felipe González. Ho justificaran a l'últim minut i per motius patriòtics, però ho faran. Ei, i el PSC -com sempre- s'ho empassarà amb aquell tristíssim silenci madrileny que tant els caracteritza.
Comentaris

envia el comentari