Contra els catalans, bastó

"El poder de Madrid considera que no ha de resoldre el seu problema a Catalunya a base de diàleg i acció política, sinó amb els mecanismes de què disposa al marge i per sobre de la llei"

És oficial: Hi ha Operació Catalunya des de les clavegueres de l'estat. I què? L'opinió pública espanyola oscil·la entre els que troben perfectament normal la guerra bruta contra el procés català i els que la consideren necessària i convenient. De fet, dècades de terrorisme d'estat i tortures a les comissaries del País Basc tampoc no van alterar substancialment la política madrilenya, encara que els morts es comptessin per dotzenes. L'estat defensa Espanya i Espanya es defensa des de l'estat. On és l'escàndol?

El fet evident és que la legalitat, la democràcia i els drets dels ciutadans els importen un rave. El poder de Madrid considera que no ha de resoldre el seu problema a Catalunya a base de diàleg i acció política, sinó amb els mecanismes de què disposa al marge i per sobre de la llei. No cal parlar amb algú si se'l pot destruir. No es necessari escoltar uns arguments si hi ha la possibilitat de destrossar els qui els defensen.

Cal tenir en compte, sempre, que els partits independentistes mai no seran considerats discrepants, ni tan sols adversaris. CDC, ERC i la CUP seran tractats com a enemics, sense distinció de sigles ni estratègia. La legalitat espanyola, per tant, és un element més a tenir en compte, però no pot convertir-se en amenaça paralitzant ni excusa dilatòria.
Comentaris

envia el comentari