L'últim putaramonetista

"Es fa impossible pensar que De Alfonso pogués fer creure a Jorge Fernández Díaz -un polític de llarguíssima trajectòria a Catalunya i amb la informació d'un ministre de l'Interior- que Gordó seria el personatge adequat per avortar el procés català sense que hi hagués una mínima base per fer-ho plausible"

Si hi ha un efecte positiu de les converses enregistrades entre Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz és que aquelles gravacions demostren que Convergència és un partit totalment compromès amb l'objectiu de la independència. De fet, l'obsessió d'ambdós personatges és enderrocar la direcció convergent, amb fúria especial contra Artur Mas i personatges de la seva confiança com Josep Rull o Francesc Homs. Les fanfarronades de De Alfonso tenen per objectiu immediat donar-se importància davant del ministre, això és evident, però també és cert que la seva anàlisi del context polític és més exagerada que equivocada. La federació amb UDC, per exemple, es va trencar per les raons que cita De Alfonso, però això  ha tingut un efecte electoral mínim, lluny del que vaticinava l'excap de l'Oficina Antifrau.

En qualsevol cas -i descomptant el percentatge corresponent a la fatxenderia de Daniel de Alfonso- el que queda clar és que Germà Gordó va tenir una actitud com a mínim tèrbola en la relació que ambdós van mantenir al llarg del temps. Es fa impossible pensar que De Alfonso pogués fer creure a Jorge Fernández Díaz -un polític de llarguíssima trajectòria a Catalunya i amb la informació d'un ministre de l'Interior- que Gordó seria el personatge adequat per avortar el procés català sense que hi hagués una mínima base per fer-ho plausible. A més, les afirmacions de De Alfonso coincideixen, fil per randa, amb una intensa rumorologia que anava en el mateix sentit.

Germà Gordó, simplement, hauria de plegar. Fins i tot encara que això fos una injustícia tremenda, perquè ara el seu nom significa el retorn a la política vella, el pacte soterrani amb el règim del 78, la martingala al reservat del restaurant... En definitiva, el cinisme putaramonetista. O sigui que de la retirada de Gordó en depèn la credibilitat de Convergència.
Comentaris

envia el comentari