O Puigdemont o Rajoy

"El PSOE haurà d'abstenir-se en la votació d'investidura de Mariano Rajoy perquè, en cas contrari, serien inevitables unes terceres eleccions que comprometrien -aleshores sí- l'estabilitat del règim del 78"

No tenen alternativa, van cap a una gran coalició més o menys maquillada, però efectiva. El PSOE haurà d'abstenir-se en la votació d'investidura de Mariano Rajoy perquè, en cas contrari, serien inevitables unes terceres eleccions que comprometrien -aleshores sí- l'estabilitat del règim del 78. Ho disfressaran de sacrifici democràtic, de patriotisme constitucional o del que se'ls acudeixi, però allà estaran, colze a colze, els hereus de Felipe González i Manuel Fraga. Albert Rivera també hi serà com a cenefa decorativa.

Serà un pacte de sistema, de supervivència mútua. L'única manera de mantenir una xarxa d'interessos potentíssima que concentra el poder real en les poques mans que controlen el conglomerat polític, financer i judicial de Madrid. El resultat es veurà en poques setmanes en forma d'epíleg, més o menys llarg, dels pactes d'impunitat mancomunada que s'arrosseguen des de finals dels anys setanta.

Ara ja sabem, per tant, en quin context polític es resoldrà l'intent de les institucions catalanes per emancipar-se d'un estat decrèpit, però encara poderós. I aquí és on es podran mesurar la maduresa política de la CUP i la sinceritat del compromís amb el dret a decidir de l'espai Colau/Iglesias. El primer episodi es veurà el mes de setembre, quan els cupaires -i també els comuns- hauran de decidir entre donar oxigen a Puigdemont o a Rajoy.
Comentaris

envia el comentari