Purga espanyola

"És molt significatiu que aquesta decisió arribi després del reforçament electoral del règim del 78, amb un PSOE que resisteix i un PP que sobreviu a l'atur i la corrupció"

Un sistema judicial totalment desprestigiat dins d'un règim polític immoral i decrèpit jutjarà Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver estat conseqüents amb un mandat electoral tot posant les urnes al carrer el 9 de novembre de 2014. Es tracta del mateix engranatge que permet que el ministre de l'Interior i el cap de l'Oficina Antifrau fabriquin proves contra adversaris polítics ("enemics", en diuen ells) que tenen un projecte legítimament alternatiu al seu. No serà un judici, serà una purga a l'estil de les que castigaven els dissidents polítics en d'altres contextos històrics.

És molt significatiu que aquesta decisió arribi després del reforçament electoral del règim del 78, amb un PSOE que resisteix i un PP que sobreviu a l'atur i la corrupció. De fet, han estat aquests dos partits -amb el suport de Ciutadans- els que han impedit que Jorge Fernández Díaz comparegui davant del Congrés per donar explicacions d'unes converses que haurien provocat la caiguda del govern sencer en qualsevol democràcia occidental. La desvergonya forma part de l'ADN de la transició espanyola.

Veurem persones assegudes a la banqueta acusades d'haver estat lleials als seus compromisos davant dels ciutadans. Veurem de prop la injustícia, l'abús... Però ells també veuran que aquesta és, sobretot, una lluita per la dignitat.
Comentaris

envia el comentari