'Apoyaré' la consulta

"Els catalans que votin les sigles d'Iglesias/Colau seran corresponsables d'una reedició del zapaterisme sentimental que amenaça amb deixar la història d'aquest país en suspens"

"Posar Catalunya com a excusa per no ajudar les classes populars seria molt penós" ha explicat, sense matisos, Sol Sánchez, mà dreta d'Alberto Garzón i candidata a diputada per la coalició Unidos Podemos en una entrevista a aquest diari. Unes declaracions que tenen la virtut de fer-nos conèixer -abans d'hora- el pretext que utilitzarà el partit de Pablo Iglesias per oblidar-se del compromís d'una consulta sobre el futur polític i institucional de Catalunya. Després d'aquesta entrevista, els catalans que votin les sigles d'Iglesias/Colau seran corresponsables d'una reedició del zapaterisme sentimental que amenaça amb deixar la història d'aquest país en suspens, ni que sigui durant uns pocs anys.

El cas és que cap obra humana no és immòbil. I per això el compromís instrumental amb aquesta consulta eternament frustrada acabarà impulsant el canvi a la societat catalana, tal i com ho va fer aquell "Apoyaré..." trist i llunyà. La decepció futura per un incompliment que ja té excusa actuarà com a motor del canvi que permetrà completar una majoria social en favor del projecte -vocacionalment inclusiu- d'una República Catalana democràticament avançada i socialment justa. 

Diuen les enquestes que aquest 26 de juny, a Catalunya, ha arribat l'hora del dret a decidir. I qui vulgui que s'ho cregui. En qualsevol cas, no caldrà buscar excuses, ja són aquí.
Comentaris

envia el comentari