El 78 guanya a Espanya, perd a Catalunya

"Si les enquestes l'encerten, aquest mapa diferirà molt del context polític espanyol, molt ancorat encara en els dos partits clàssics -PP i PSOE- i Ciutadans, la carcassa renovada de la mateixa ideologia"

Per primera vegada, el règim del 78 se la juga en unes eleccions. Tot indica que el conglomerat d'Ada Colau pot guanyar el 26J a Catalunya de forma rotunda, emparant-se en la superació de l'eix nacional per la via del dret a decidir i la consulta efectiva. La suma d'aquesta nova esquerra metropolitana i l'independentisme transversal situarà el suport a les institucions de la transició espanyola en una posició d'acusat declivi electoral i greu esclerosi política.

Si les enquestes l'encerten, aquest mapa diferirà molt del context polític espanyol, molt ancorat encara en els dos partits clàssics -PP i PSOE- i Ciutadans, la carcassa renovada de la mateixa ideologia. És possible que Podemos se situï en segon lloc, per sobre del socialisme espanyol, però en una posició d'aïllament respecte als altres tres grans partits del Congrés dels Diputats. El projecte, de moment, és inviable.

El resultat és que el règim del 78 perdrà a Catalunya, però guanyarà a Espanya. Caldrà analitzar els resultats amb atenció, però la societat catalana continuarà, implacablement, el procés de desconnexió.
Comentaris

envia el comentari