Vostè pactaria amb la CUP?

"Carles Puigdemont pot perdre una part de la seva legitimitat en tant que l'actual presidència de la Generalitat té l'origen polític en un acord que havia de ser històric però que, en realitat, no ha arribat a l'estiu"

Amb la jugada dels pressupostos, la CUP ha perdut tot el crèdit com a partit fiable. A partir d'aquí, ningú no pactarà res ni farà cap concessió amb una formació política que sotmet els acords negociats i subscrits amb tercers a les assemblees. Això, potser, és poc important en qüestions d'interès local o sectorial, però redueix el marge a zero en el cas del procés d'emancipació nacional d'aquest país. La CUP no subordinarà res a ningú, ni tan sols al procés d'independèndència. 

Això determina, com a efecte secundari, que l'elecció de Carles Puigdemont perdi una part de la seva legitimitat en tant que l'actual presidència de la Generalitat té l'origen polític en un acord que havia de ser històric però que, en realitat, no ha arribat a l'estiu. En aquest sentit, Artur Mas es va sacrificar per a no res. Els catalans tenen un president que no figurava als cartells electorals per decisió única i exclusiva de la CUP i ara és la CUP qui se'n desentén.

El Govern ha perdut grans dosis de fortalesa i cohesió intentant apuntalar una majoria de 72 diputats que -ara visiblement- no existeix per enlloc. Però, sigui com sigui, el procés tirarà endavant perquè no té res a veure amb les elits dels partits, que és el que falla periòdicament.
Comentaris

envia el comentari