L'independentista perplex mira la CUP

"La major part dels dirigents que prenen les decisions a la CUP comparteixen com a axioma estratègic que la independència s'ha de construir, inevitablement, sobre les cendres de Convergència"

L'estratègia de la CUP és totalment incomprensible per a qualsevol dels 1,6 milions de ciutadans que van donar suport Junts pel Sí el passat 27S. Probablement també ho és per una part significativa dels 330 mil que van votar la pròpia CUP. Per contra, aquesta actitud duríssima al Parlament troba la comprensió i la germanor política dels simpatitzants de Colau/Iglesias i del PSC, els mateixos partits que han obtingut el suport dels regidors cupaires a uns pressupostos "continuïstes" respecte als de Xavier Trias, tal i com els definia Josep Garganté.

La clau, doncs, no és quines partides continguin els pressupostos, sinó qui els presenta. La major part dels dirigents que prenen les decisions a la CUP comparteixen com a axioma estratègic que la independència s'ha de construir, inevitablement, sobre les cendres de Convergència. Tant se val Mas com Puigdemont, els adversaris són els convergents i els aliats tots els que es defineixin com a esquerra, al marge de si el seu projecte nacional és la independència, la Tercera República Espanyola o la continuïtat del règim del 78.

Quan la immensa majoria dels independentistes no entenen les decisions de la CUP és possible que la resposta sigui, simplement, que no es tracta d'una estratègia adreçada a ells. A no ser què, manllevant Bettino Craxi, la CUP consideri que "independentisme és el que fan els independentistes (de la CUP)".
Comentaris

envia el comentari