La coletilla, macho!

"Queda clar que el millor és l'Espanya de Ciutadans; sense immigrants, sense homosexuals, sense catalans, amb les dones fent coses de dones i els comunistes sota pressió social"

Estem de sort i tenim a l'abast, en menys de tres minuts, l'Espanya reinterpretada, que diria l'alcalde de Tortosa. Ciutadans ha condensat el seu país en un bar (on, sinó?) i allà hi ha ficat la seva 13 rue del Percebe, amb tots els personatges que conformen l'únic país del món que va néixer entre flores, fandanguillos y alegrías. Dins l'univers ciutadanista hi ha el Paco del bar, dominador i arbitrari, que li perdona el cafè a l'Alberto -un aturat que es passa la vida enganxat a la barra i, potser per això, personatge positiu-, però que, quan li sembla, s'encara amb qui li dóna la gana.

Cas a banda és la Loles, l'únic arquetip de dona (n'hi ha més?, au va) que li pren el pèl al marit ("aún me queda otra reunión" quan acaba d'entrar al bar) mentre parla del berenar del nen. "A mi me va a dar algo" li posa el segell Almodóvar que exigeix qualsevol retrat popular si és espanyol i inclou dones. Però el millor és Roqui. N'hi ha prou amb un parell de minuts per retratar-lo. És violent (colpeja objectes), jugador, bevedor (s'acaba la cervesa en un no res i ja en demana una altra), pateix una addicció clara al mòbil i -el pitjor de tot- aixeca el puny i porta cua. A més, és un barrut i un morós. Per això Paco, el mascle alfa del bar, li diu "todos los días la misma coletilla, macho".

"Canvi a millor", es diu el video. I queda clar que el millor és l'Espanya de Ciutadans; sense immigrants, sense homosexuals, sense catalans, amb les dones dient coses de dones i els comunistes sota pressió social. I, sobretot, tots a dins del bar. Que sí, Albert, que la vida tiene otro sabor, y España es la mejor.
Comentaris

envia el comentari