Barcelona té un problema que no són els mossos

"Barcelona té un problema greu, a un nivell molt superior del que pateixen d'altres ciutats comparables a escala europea. Aldarulls periòdics i tan destructius com els de la capital catalana no passen enlloc"

La CUP no empara la violència, ni molt menys, això no ho pensa ni el PP. Però també és cert que per pròpia conveniència política, per egoïsme de partit, per evitar divisions internes o pel que sigui, el fet és que els cupaires intenten desviar el debat sobre la violència organitzada des de més enllà del sistema per passar-lo a una -comodíssima- crítica de la tècnica policial que apliquen els Mossos d'Esquadra. I com que policia està dins del sistema, ataquem-la.

Però el problema fonamental no és la policia, és la violència. I això ho sap tothom, des de la CUP fins als veïns del barri de Gràcia. En aquest sentit, Barcelona té un problema greu, a un nivell molt superior del que pateixen d'altres ciutats comparables a escala europea. Aldarulls periòdics i tan destructius com els de la capital catalana no passen enlloc. Almenys amb aquesta freqüència.

La qüestió és com rebaixar -eliminar, si es pot- els nivells de violència organitzada a Barcelona. Altres debats, com el de l'eficàcia policial i la competència tècnica dels Mossos, són molt importants, però no cal resoldre'ls aquesta setmana. Desenfocar un problema, com fa la CUP, és el contrari de resoldre'l.
Comentaris

envia el comentari