Tombo un container, tombo un Govern

"No és acceptable que n'hi hagi prou provocant uns aldarulls a Gràcia per fer trontollar la majoria parlamentària i un Govern que té uns objectius d'abast històric"

N'hi ha hagut prou amb unes batusses a Gràcia -una mena d'aldarulls que, malauradament, han esdevingut clàssics- per bloquejar la negociació dels pressupostos entre els dos grups parlamentaris què, fa només quatre mesos, s'havien compromès a tirar-los endavant. Aquella negociació, com recorda tothom, va tombar Artur Mas a canvi de la investidura de Puigdemont i, sobretot, va donar com a resultat un acord que assegurava que "dos diputats/des de la CUP-CC s'incorporaran a la dinàmica del grup parlamentari de Junts pel Sí, de manera estable. Participaran en totes les deliberacions i actuaran conjuntament en les preses de posició del grup" i a "no votar en cap cas en el mateix sentit que els grups parlamentaris contraris al procés i/o el dret a decidir quan estigui en risc l'esmentada estabilitat".

Doncs bé, de tot això en queda ben poca cosa. L'Assemblea de la CUP ha donat oficialitat, aquest cap de setmana, a l'incompliment d'aquests compromisos i els diputats cupaires han plantat Oriol Junqueras i els pressupostos "socialment més ambiciosos de la història", com els defineix el vicepresident.

Una negociació també és escenificació i, de fet, la CUP al final va permetre que Ada Colau tirés endavant els pressupostos municipals de Barcelona. El que ja no és acceptable és que n'hi hagi prou provocant uns aldarulls a Gràcia per fer trontollar la majoria parlamentària i un Govern que té uns objectius d'abast històric. En definitiva, l'agenda de la CUP no pot passar per sobre de la del país.
Comentaris

envia el comentari