Encara que només fos un club...

"Cal que la Junta actual del FC Barcelona faci una reflexió profunda sobre l'episodi de les estelades i, en especial, una anàlisi sobre el lloc on els ha deixat la valentia dels afeccionats, de la societat civil, del Govern, de l'alcaldessa de Barcelona i, fins i tot, la fermesa democràtica de l'alcaldessa de Madrid"

Que entri la pilota no pot ser l'única prioritat del FC Barcelona, a no ser que s'interpreti que és una entitat esportiva més. El Barça és una estructura principalíssima d'aquest país perquè representa uns valors, d'acord, però sobretot perquè en moments molt difícils de la història el club i les persones que el dirigien van arriscar molt en defensa d'uns principis que tenien un cost, tant per a l'entitat com pels qui l'encapçalaven. Una entitat més que centenària com el Barça ha patit dues dictadures, una de les quals va arribar a assassinar el president del club.

Per tot això, cal que la Junta actual del FC Barcelona faci una reflexió profunda sobre l'episodi de les estelades i, en especial, una anàlisi sobre el lloc on els ha deixat la valentia dels afeccionats, de la societat civil, del Govern, de l'alcaldessa de Barcelona i, fins i tot, la fermesa democràtica de l'alcaldessa de Madrid. La major part dels que van anar al Vicente Calderón i una immensa majoria dels catalans que simpatitzen amb el FC Barcelona es van sentir institucionalment desemparats. La carta del president Bartomeu és un reflex de la seva tebior en tot aquest afer.

En definitiva, Josep Maria Bartomeu i els seus directius són allà per a alguna cosa més que assegurar-se que entra la pilota. Val la pena lluitar per la llibertat d'expressió i pel respecte cap als símbols d'aquesta societat. Això ho hauria d'afrontar fins i tot el president de -només- un club.
Comentaris

envia el comentari