Si us plau, prou No-Do

"No té cap altra explicació que la censura què s'amaguin tant la xiulada com l'onejar d'aquelles estelades que han estat el centre del conflicte en la prèvia d'aquest partit"

La final de la Copa del Rei connecta visiblement l'època de la informació global en xarxa amb la tradició espanyola del No-Do. Al Vicente Calderón, una productora sota les ordres de la Federación Española de Futbol va oferir una retransmissió à la marocaine, amb un rei imperial, un himne impecable i un públic implicat. L'única diferència amb la primera xiulada de 2009 a TVE és que, en aquest cas, la censura ha estat menys barroera, més treballada. Però el fons és el mateix; protecció màxima del règim establert i negació de la discrepància.

El fet és que això és especialment greu quan afecta la llibertat d'informació i, conseqüentment, a la democràcia. El conflicte de les estelades ha protagonitzat l'actualitat de la setmana, tant a la premsa de Barcelona com a la de Madrid. I no té cap altra explicació que la censura què s'amaguin tant la xiulada com l'onejar d'aquelles estelades que han estat el centre del conflicte en la prèvia d'aquest partit.

Em sembla mentida, francament, que es mantingui i s'accepti el criteri de l'ocultació per sobre de l'interès informatiu, al marge de simpaties o antipaties polítiques. En fi, espero que algun dia els companys de Madrid encetin aquest debat, que tant els afecta. Si us plau, prou No-Do.
Comentaris

envia el comentari