Ens ataquen la butxaca amb drones

"La xifra d'inversió en l'AVE és superior als 50.000 milions d'euros, més de vint vegades el pressupost anual de la ciutat de Barcelona"

Malauradament, els ciutadans d'aquest país estan més que familiaritzats amb el criteri -sovint delirant- amb què s'han decidit les inversions a l'estat espanyiol. Una complexa barreja d'interessos de les grans empreses, corrupció dels partits polítics, portes giratòries i una autèntica obsessió recentralitzadora ha anat omplint el territori espanyol d'estacions de l'AVE a pobles de tercera, aeroports buits i tota mena d'inversions estrambòtiques. Els diners públics s'han malbaratat amb criteris immorals.

Però el que més crida l'atenció és que aquesta política de dilapidació no s'ha aturat ni tan sols en els moments més crus de la crisi. Ni un sol any, ni en un sol pressupost s'ha baixat dels 3.000 milions d'euros d'inversió en alta velocitat ferroviària. Fins ara, la xifra d'inversió en l'AVE és superior als 50.000 milions d'euros, més de vint vegades el pressupost anual de la ciutat de Barcelona. A això cal afegir-hi un dèficit estructural de més de 400 milions l'any. La lleugera recuperació econòmica no ha fet més que incrementar els recursos destinats a aquest mètode de transport i per això els números vermells d'Adif s'han disparat un 22%, segons els pressupostos vigents.

Per tot plegat, és trist que notícies com aquesta que hem publicat a El Món passin relativament desapercebudes. Construir, a Huelva, un aeroport per a drones que ni tan sols existeixen amb diners públics és -sentint-ho molt- ben normal. Fins i tot si, com en aquest cas, es perjudica un ecosistema de gran valor com Doñana, reconegut pel propi estat. "És una zona on habiten espècies emblemàtiques com el linx ibèric o l'àguila imperial i no ens han fet ni cas", diuen entitats ecologistes de prestigi com el Fons Mundial per la Naturalesa (WWF). I és que no, no els atura ni Doñana.
Comentaris

envia el comentari