El mall i l'enclusa

"Trobo indignant que hàgim de tornar a pagar amb diners de tots la ineficàcia demostrada d'uns polítics que per no saber no saben ni entendre's"

El nostre refranyer recull la saviesa popular de manera extraordinària. I per mi és un pou inesgotable d'aprenentatge i d'inspiració. La mirada lúcida, pràctica, àcida i crua sobre la realitat que tenien els nostres avantpassats que ens han precedit és un patrimoni que sovint no valorem. És un tresor que verbalitza l'experiència viscuda i la transmissió d'un mestratge que li hauríem de parar una atenció especial.

Hi ha un bon grapat de sentències, adagis, proverbis i dites breus que expressen un pensament en forma de judici sobre una veritat d'índole moral. I sovint hi recorro per corroborar fets que tenen lloc en els nostres dies, com els que passen ara. Davant de les pròximes eleccions, no només tinc la sensació real de ser un cornut i que et/ens toca pagar el beure sinó que val més el mall que l'enclusa. És a dir, que a més de ser les víctimes d'aquest desastre, del desgovern, de la falta de responsabilitat -o així ens ho volen fer creure- encara hem de carregar amb les culpes de no haver sabut votar prou bé. I per si no n'hi hagués prou, a més, hem d'assumir els costos perquè costa més l'accessori que no pas el principal. És més car l'instrument per arribar a fer funcionar l'engranatge polític que l'artefacte polític en sí, tot i que els sous dels diputats del Congrés deixa'l anar també, petit no ho és.

Trobo indignant que hàgim de tornar a pagar amb diners de tots la ineficàcia demostrada d'uns polítics que per no saber no saben ni entendre's a l'hora de repartir-se la factura de la pròxima ronda. Proposo que quan es donin casos com aquest de repetició d'eleccions si no hi ha manera que s'estalviïn la pre-campanya i es pugui votar directament, com a mínim, que la factura que generi tot aquest remenament vagi a càrrec dels mateixos partits polítics, no de les arques públiques. A veure si així d'una vegada valoren més els diners i el temps perquè és molt fàcil disposar de tot a totes hores quan es juga amb els calés i la paciència dels altres. Però si ara no si miren pas una mica més no només perdran la poca credibilitat i confiança que puguin tenir, no tant sols perdran vots i suports, sinó que perdran bous i esquelles.
Comentaris

envia el comentari