El PSOE se'n va amb els nacionals

"Els electors ja saben que petita (amb Ciutadans), gran (amb el PP) o grandíssima (amb tots dos) el fet és que la coalició amb la dreta serà l'única opció del PSOE"

El més interessant de la repetició de les eleccions espanyoles serà comprovar si, vista l'actitud del PSOE durant aquests mesos, els votants progressistes continuaran donant suport, o no, als socialistes com a principal partit de l'esquerra. Perquè, malgrat la divisió interna, tant Pedro Sánchez com Susana Díaz han coincidit -sense fissures- en dos principis. L'un, que Podemos ha de ser exclòs de qualsevol govern. I l'altre, que cal impedir que els catalans decideixin quin ha de ser el seu futur polític i institucional. Ambdues limitacions coincideixen exactament amb els principals senyals d'identitat de Ciutadans i PP, en combat etern contra l'adversari roig i l'enemic separatista.

En aquest sentit, per primera vegada en la seva història els socialistes espanyols es col·loquen, nítidament, en el front d'ordre. En termes de la Segona República, el PSOE actual s'hauria arrenglerat amb la CEDA per bloquejar els objectius polítics de l'esquerra revolucionària i els dels sobiranistes catalans. Des d'una interpretació historiogràfica, el PSOE ha canviat de bàndol.

Així doncs, un cop esborrada la frontera ideològica i estratègica, el socialisme espanyol té a l'abast el pacte desitjat. I fins i tot la legitimació suficient, perquè els seus electors ja saben que petita (amb Ciutadans), gran (amb el PP) o grandíssima (amb tots dos) el fet és que la coalició amb la dreta serà l'única opció del PSOE. O sigui que si tu no hi vas, ells els ajuden a quedar-se.
Comentaris

envia el comentari