No, no, no; en español

"Una actitud equivalent contra el castellà al Camp Nou hauria despertat una reacció terrible dels mateixos que ara imposen un mur de silenci"

El Reial Madrid ha prohibit al seu porter Kiko Casilla (Alcover, Alt Camp, 1986) respondre una pregunta en català. La seqüència és molt significativa. Un periodista de TV3 pregunta al jugador, ell s'adreça al responsable de premsa demanant autorització i la resposta és clara i rotunda: "No, no, no; en español". Sense matisos. No importa que Benzema o Zidane responguin en francès quan se'ls pregunta o que Luka Modric ho faci en croat. Però per al Reial Madrid el català no és un idioma com els altres. El català s'ha de reprimir. I no és la dèria d'un afeccionat amb boina, sinó l'ordre del cap de premsa del primer equip. No, no, no.

El cas és que no per previsible aquesta actitud deixa de ser un escàndol. I, de fet, així ho han tractat tots els mitjans de comunicació de Barcelona. Per contra, cap de les grans capçaleres de Madrid no ha fet la més mínima referència a l'incident. Una actitud equivalent contra el castellà al Camp Nou hauria despertat una reacció terrible dels mateixos que ara imposen un mur de silenci.

El "no, no, no" del responsable de premsa del Reial Madrid és un no, no, no que ha aguantat tres segles. Tres-cents anys que ja s'han acabat.
Comentaris

envia el comentari