Adéu als correbous

"N'hi ha hagut prou amb el video de les agressions de Mas de Barberans per obrir un debat innecessari i estúpidament visceral"

El 22 de setembre de 2010, amb una legislatura -i un temps polític- agonitzant, CiU i ERC, amb la col·laboració de PP i PSC, van cometre un error que ara comencem a pagar car. Aquell dia, la majoria del Parlament va decidir, dos mesos després de prohibir els toros, compensar per l'altra banda i blindar els correbous que es fan a tres dotzenes de municipis, majoritàriament de les Terres de l'Ebre. La llei és un monument al cinisme, perquè utilitza exactament els mateixos arguments dels taurins, però en aquesta ocasió per justificar el que just abans s'havia prohibit: "El flux econòmic que aquesta tradició reporta, els llocs de treball que genera i el patrimoni genètic incommensurable de la cria i la selecció que els humans fem d'aquests animals motiven que aquest esdeveniment sigui únic". A Twitter en diríem #EtFelicitoFill.

Tanta incoherència havia de tenir, per força, una vida curta. N'hi ha hagut prou amb el video de les agressions de Mas de Barberans per obrir un debat innecessari i estúpidament visceral. Perquè ni els animalistes es mereixen ser atacats per un grapat de salvatges ni ningú ha d'insultar els ciutadans d'un poble tranquil i civilitzat pel simple fet d'organitzar una festa que, al capdavall, és perfectament legal.

No s'hagués arribat a això si aquell setembre de fa sis anys els diputats de CiU i ERC haguessin estat coherents prohibint els toros tant a la plaça com al carrer. Ara el problema s'ha fet més gros i encara es farà més conflictiu el que, un dia o un altre, caurà pel seu propi pes: Els correbous han de ser prohibits. Ajornar-ho no fa més que agreujar la confrontació.
Comentaris

envia el comentari