Unitat o derrota

"L'ANC no pot ser altra cosa que transversal i al marge de l'estratègia dels partits, és estúpid traslladar la competència CDC-ERC a l'àmbit de les entitats"

Aquest país -o almenys la part que vol emancipar-lo- ha de decidir si entitats com l'ANC mantenen la vigència, o no. És a dir, si la unitat del catalanisme polític és un valor apreciable o, per contra, és un llast inservible per a la pròxima etapa, marcada per una redefinició ideològica del moviment. De la resposta a aquest dilema se'n derivarà, lògicament, una estratègia o una altra.

Això ve a tomb per les eleccions internes que han de renovar la direcció de l'Assemblea. Hi ha qui considera que la presidència de Jordi Sànchez és un valor a tenir en compte i que la seva acció ha assegurat la transversalitat del moviment polític. Però hi ha altres sectors que, ben al contrari, creuen que Sànchez i la seva direcció han estat massa pròxims a l'estratègia d'Artur Mas i Convergència. Són dues visions, dues concepcions antagòniques del mateix procés.

No sé quin resultat obtindran ambdós sectors, i menys encara tenint en compte que l'elecció del president es fa de forma indirecta. Però sí que sé que hi ha persones molt valuoses en tots els àmbits, gent d'una peça. Per això l'ANC no pot ser altra cosa que transversal i al marge de l'estratègia dels partits. És estúpid traslladar la competència CDC-ERC a l'àmbit de les entitats. L'adversari no és qui està més a prop, així que calma i unitat.
Comentaris

envia el comentari