El PSC, dany col·lateral

"Amb una candidata -probable- que fa anys que viu a Madrid, totalment desconeguda per a la majoria dels electors i casada amb un alt càrrec del PP, el perfil nacional de la candidatura del PSC serà completament aliè el catalanisme polític"

El passat 20 de desembre, els socialistes catalans van perdre prop d'un quaranta per cent dels vots que havien obtingut quatre anys abans, però van aferrar-se al tercer lloc i van assegurar-se una distància de cent mil vots per davant de Ciutadans. Però aquests quatre mesos de paràlisi política a Madrid han situat el PSC com a principal víctima política del pacte PSOE-Ciutadans, un dany col·lateral provocat tàcticament des de Ferraz i assumit, fatalment, des de Nicaragua.

Per això la campanya del 26 de juny serà un infern per al PSC. Amb una candidata -probable- que fa anys que viu a Madrid, totalment desconeguda per a la majoria dels electors i casada amb un alt càrrec del PP, el perfil nacional de la candidatura serà completament aliè el catalanisme polític. I en l'aspecte ideològic, l'acord Pedro Sánchez/Albert Rivera no només situa el PSC en l'àmbit de l'espanyolisme radical, sinó que l'allunya de l'esquerra transformadora.

El PSC ha perdut la transversalitat social que el distingia i se'n va, directe, cap a la marginalitat política. No hi ha espai, a Catalunya, per a un partit espanyolista de centre, esquitxat per la corrupció i sense identitat ideològica. El 26 de juny, si tu hi vas, ells no tornen. I si no hi vas, tampoc.
Comentaris

envia el comentari