L'egoisme confronta les elits de Madrid

"Cada dia que passa, el règim del 78 -que inclou partits, institucions, elits empresarials i mitjans de comunicació- va perdent uns grams de legitimitat, també a nivell internacional"

Quatre mesos després, el règim del 78 ha començat a perdre la solidaritat recíproca. Per primera vegada, PSOE i PP han avantposat els interessos de partit -és a dir, de grup- a la continuïtat plàcida del règim del 78 a través d'una gran coalició que els hauria assegurat la compartició del poder via pacte, en comptes del sistema tradicional de l'alternança. A les elits de Madrid les ha espantat massa la simultaneïtat de la posició de força del catalanisme polític, d'una banda, i l'aparició d'una esquerra que se situa a la perifèria de la política institucional, amb una actitud radicalment reformista

Sorpreses a banda -encara no descartables- la dreta espanyola ha optat per repetir les eleccions en espera que o bé Ciutadans millori molt el seu resultat i pugui pactar amb el PP, o bé el PSOE s'avingui a una gran coalició que, ara sí, estaria justificada per la perspectiva d'una inestabilitat política cronificada. En qualsevol cas, solucions de contenció de caire molt provisional.

Pel que fa a l'independentisme català, l'oportunitat està clara. Cada dia que passa, el règim del 78 -que inclou partits, institucions, elits empresarials i mitjans de comunicació- va perdent uns grams de legitimitat, també a nivell internacional. Per això, encara que hi hagi dues llistes separades, és imprescindible que ambdues responguin a l'estratègia d'un Govern sòlid i determinat. Una campanya de confrontació interna liquidaria la credibilitat del procés d'emancipació política d'aquest país.
Comentaris

envia el comentari