El rei espanyol va nu

"Els papers de Panamà han encerclat una mica més aquell cap de l'estat que va nomenar el general Franco, amb els comptes opacs de la seva germana -la Infanta Pilar- i la seva amistançada, Corinna zu Sayn-Wittgenstein"

La crisi profunda en què es troba el règim del 78 té com a símbol més evident el naufragi de la monarquia espanyola. Per si encara calgués, els papers de Panamà han encerclat una mica més aquell cap de l'estat que va nomenar el general Franco, amb els comptes opacs de la seva germana -la Infanta Pilar- i la seva amistançada, Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Això, sumat al judici del cas Noos, caracteritza un sistema molt sospitós de sostenir-se via comissions ocultes i impunes. L'afer #CompiYogui ha afectat encara més amunt, amb els actuals rei i reina mostrant una actitud de clara companyonia amb un personatge més que dubtós de les elits extractives madrilenyes... 

Però tot això seria un racó més del paisatge de corrupció generalitzada on s'ensorra, inexorablement, un règim que va néixer molt lluny de l'etica democràtica, si no fos perquè l'actual crisi institucional ha deixat al descobert una realitat indiscutible: La Casa Reial no serveix per a res. Felip VI no ha tingut cap intervenció destacable en la crisi política entre Catalunya i Espanya; no ha impulsat cap mena de regeneració moral de les institucions espanyoles i tampoc no ha actuat en cap sentit distingible en les negociacions que s'allarguen per formar govern a Madrid des de finals de l'any passat.

Políticament, institucionalment, èticament i socialment el rei espanyol va nu. Impossible d'ocultar en temps de Twitter.
Comentaris

envia el comentari