No a tot i hala Madrid

"Tot el procés de negociació per constituir un nou govern a Espanya gira a l'entorn de l'exclusió dels diputats d'ERC i DiLl"

Per si el pacte PSOE/Ciutadans no fos prou contundent en la negativa genèrica quan es tracta de Catalunya, a Madrid ja comencen a publicar-se articles pensats per tallar d'arrel fins i tot una molt hipotètica temptació de Pedro Sánchez de disposar del suport implícit dels 17 diputats que encapçalen Gabriel Rufian i Quico Homs. No és broma, s'hi posa fins i tot algun directiu del Reial Madrid, que exigeix que el rei "hauria de negar-li al senyor Sánchez l'oportunitat de sol·licitar la confiança del Congrés amb un programa que contingui mesures indiscutiblement inconstitucionals", en referència a qualsevol consulta a Catalunya. No a tot i hala Madrid.

De fet, tot el procés de negociació per constituir un nou govern a Espanya gira a l'entorn de l'exclusió dels diputats d'ERC i DiLl. PP, PSOE i Ciutadans exhibeixen aquest rebuig radical a dialogar amb els independentistes fins que no deixin de ser-ho com a actiu preelectoral. No els importa el mandat popular pel qual han estat elegits aquests diputats i reclamen, un i altre cop, que abandonin la raó de ser dels seus programes electorals. El missatge és nítid: Mentre no siguin partidaris de la unitat d'Espanya seran exclosos de qualsevol negociació política.

El cas és que aquests tres partits acabaran trobant la fórmula per governar Espanya. Tardaran més o menys, però ho faran. I la resposta del Govern i el Parlament haurà d'estar a l'altura, com a mínim, de la visibilitat internacional.
Comentaris

envia el comentari