Rajoy, un negacionista

"Les afirmacions públiques de Rajoy impliquen, necessàriament, la negació del caràcter criminal i genocida de la dictadura del general Franco"

"A mi m'agradaria que tothom sabés on estan enterrats els seus avis, però no, no tinc clar que sigui cert això que em diu vostè [les fosses de la Guerra Civil], ni que el govern pugui fer res per arreglar-ho (...) el que em sembla més de sentit comú és que intentem que aquestes coses no es tornin a repetir en el futur i no estar donant-li voltes de manera continuada al passat"... Això és el que va dir, literalment, Mariano Rajoy en el programa de Jordi Évole del passat diumenge.

Aquestes declaracions negacionistes coincideixen el el temps amb la multa de 30.000 euros que el Tribunal Correccional de París ha imposat a Jean-Marie Le Pen per considerar "un detall" les càmeres de gas nazis durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta sentència no és una anècdota. A la major part dels països europeus el negacionisme dels crims contra la Humanitat està tipificada, tal i com recomana el Consell d'Europa.

Les afirmacions públiques de Rajoy impliquen, necessàriament, la negació del caràcter criminal i genocida de la dictadura del general Franco. De fet, el president espanyol ni tan sols accepta que, efectivament, existissin aquests assassinats massius ("no tinc clar que sigui cert"). Per a Rajoy és diferent Franco dels seus aliats Mussolini o Hitler? És acceptable Falange, i no el Partit Feixista o el Nacionalsocialista?... Tot plegat, una feina prioritària per als legisladors de la República.
Comentaris

envia el comentari