La premsa panamenya

"Tots els diaris de Madrid -i Barcelona- han quedat al marge d'aquesta xarxa de mitjans considerats capaços de posar en qüestió alguns noms poderosos"

Les filtracions de Panamà canviaran moltes coses. Entre d'altres, aquell argument cínic que diu que als rics no se'ls poden apujar els impostos o si no se n'aniran. Perquè els que acumulen diners també evadeixen amb impostos baixos, com s'està comprovant. Però hi haurà temps d'anar analitzant les informacions que anirem coneixent a partir d'ara.

Com és evident, la Casa Reial espanyola està enfonsant-se, ràpidament, en una espiral de desprestigi tan intensa com el culte a la personalitat de què han gaudit des dels anys seixanta. Però, al marge d'això, els primers damnificats són els grans mitjans de comunicació espanyols. L'equivalent de la BBC britànica o de Le Monde, el gran diari francès, han estat la Sexta i El Confidencial, que són els que han rebut i difós les informacions filtrades des de l'origen a un diari alemany. Tots els diaris de Madrid -i Barcelona- han quedat al marge d'aquesta xarxa de mitjans considerats capaços de posar en qüestió alguns noms poderosos.

Però el pitjor ha estat la reacció d'aquests mitjans. El País ha tingut la desvergonya de titular amb... Vladimir Putin, quan la Casa Reial i famílies poderoses espanyoles estan directament implicades en una evasió de grans proporcions. Cap dels altres diaris de Madrid va obrir amb la notícia, per més escandalosa que sigui.

S'ha acabat una època. Potser una monarquia. Però, segur, un grup de mitjans de comunicació incompatible amb la democràcia. Uns diaris panamenys.
Comentaris

envia el comentari