Sánchez i Iglesias no perden el temps parlant de Catalunya

"Un cop la consulta ha passat a millor vida, queda pensar amb què la poden substituir els esforçats Xavier Domènech i Miquel Iceta"

És enormement significatiu que els líders principals de l'esquerra espanyola hagin renunciat, voluntàriament, a dialogar sobre Catalunya, el principal problema territorial de l'estat espanyol. Pedro Sánchez i Pablo Iglesias han encarregat als seus delegats a Barcelona un parell d'escenes de sofà que, al seu parer, els permetran tirar endavant una negociació que ningú no pensa que es pugui encallar a causa dels compromisos de Podemos amb Catalunya. Referèndum? Connais pas.

Però, un cop la consulta ha passat a millor vida, queda imaginar amb què la poden substituir els esforçats Xavier Domènech i Miquel Iceta. En aquest sentit, totes les idees que surten de l'ambit del PSC tenen un punt estrambòtic, però acostumen a sonar bé, almenys entre l'electorat català menys polititzat.                                                                                                                                                        
Per tot plegat, s'està obrint pas dins del socialisme català la idea de defensar un referèndum a la canadenca, confiant en una resposta negativa que destrueixi el front comú del sobiranisme català. Miquel Iceta ho ha proposat -més o menys- aquesta mateixa setmana i fins i tot personatges com Carme Chacón ho podrien contemplar.


En qualsevol cas, Domènech i Iceta poden dialogar tant com es vulgui, però no substituiran la voluntat popular expressada a les urnes i al carrer. I, a hores d'ara, amb un Govern i un Parlament independentistes, la solució està molt lluny de l'abast de dos delegats territorials.
Comentaris

envia el comentari