La línia roja era discontínua

"La major part dels mitjans de Madrid ni tan sols han perdut el temps escrivint un parell de ratlles sobre la defunció definitiva del referèndum català"

I, alehop!, el referèndum català ha desaparegut de les negociacions entre Podemos i el PSOE. N'hi ha hagut prou enviant-lo a una pietosa eutanàsia a mans de Miquel Iceta i Xavier Domènech, els delegats a Catalunya dels jefes de Madrid. La consulta que va néixer com una condició irrenunciable d'Iglesias-Colau s'ha desfet com un terròs de sucre a la primera reunió seriosa en què es planteja conformar una majoria viable contra el PP. Al final, resulta que la línia roja era discontínua.

Per si hi havia algun dubte, queda clar que Iglesias i Errejón poden tenir moltes diferències, però cap dels dos considera que valgui la pena mantenir la paraula donada, míting rere míting, en cada acte de la campanya electoral a Catalunya del 20D. De fet, la major part dels mitjans de Madrid ni tan sols han perdut el temps escrivint un parell de ratlles sobre la defunció definitiva del referèndum català. Ningú no va donar mai ni cinc per ell.

Veurem si aquest fil negociador desemboca en una majoria de govern, o no. Però queda clar que de les reunions entre Iceta i Domènech en pot sortir l'inici d'una gran amistat, però no pas una solució política per a Catalunya.
Comentaris

envia el comentari