Com un govern d'estat

"La insensibilitat del govern espanyol va ser compensada, en la mesura del possible, pel president de la Generalitat, que va rebre el primer ministre italià, Matteo Renzi, a peu d'aeroport i el va acompanyar durant tota la visita desobeint les ordres que venien de Madrid"

Aquests darrers dies -i en unes circumstàncies molt complicades- l'administració catalana s'ha comportat com un autèntic govern d'estat. Carles Puigdemont ha estat a l'altura en els moments més difícils de la tragèdia de l'autocar de Freginals, desplaçant-se immediatament al lloc del sinistre i facilitant tota l'ajuda possible a les famílies dels joves estrangers que hi van morir. La insensibilitat del govern espanyol va ser compensada, en la mesura del possible, pel president de la Generalitat, que va rebre el primer ministre italià, Matteo Renzi, a peu d'aeroport i el va acompanyar durant tota la visita desobeint les ordres que venien de Madrid.

Hores més tard, els atemptats de Brussel·les van deixar immobilitzats i desorientats dotzenes de ciutadans catalans que intentaven retornar al seu país. I allà també hi va arribar el Govern català, atenent totes les trucades i organitzant un viatge de retorn per carretera a través de la Delegació del Govern a Brussel·les que dirigeix Amadeu Altafaj. Els departaments que dirigeixen Josep Rull i Raül Romeva van oferir un servei concret i necessari als ciutadans que ho necessitaven, encara que fossin en un altre país. L'administració catalana funciona.

Els ciutadans d'aquest país -i les autoritats dels altres- han trobat un Govern actiu, eficient i humà. La independència s'aconsegueix, sobretot, demostrant-la. 
Comentaris

envia el comentari