Puigdemont aïlla Rajoy

"El cordó polític que el règim de Madrid ha intentat tancar al voltant de l'independentisme català s'esquerda per moments, i això és gràcies a la perseverança -a les urnes i al carrer- d'una majoria social d'aquest país"

Com era de preveure, la reunió entre Pedro Sánchez i el president Puigdemont ha acabat amb zero acords concrets, però amb una altíssima projecció política. El candidat del PSOE ha estat rebut, a petició pròpia, pel president català, i aquesta trobada ha projectat una fotografia que constata dos fets importants; el primer, que el catalanisme polític actua des de la unitat -i això inclou els dos grups parlamentaris de Madrid- i, el segon, que els qui cada cop estan més aïllats són Mariano Rajoy i el seu govern, no pas la majoria política catalana.

Diguin el que diguin els mitjans de Madrid, la visita de Sánchez al Palau de la Generalitat implica un reconeixement explícit de la legitimitat del programa polític que ha portat Carles Puigdemont a la presidència. El cordó polític que el règim de Madrid ha intentat tancar al voltant de l'independentisme català s'esquerda per moments, i això és gràcies a la perseverança -a les urnes i al carrer- d'una majoria social d'aquest país que té un projecte democràtic clar i sense marxa enrere.

Potser el resultat final a Madrid serà un pacte de supervivència entre els principals agents del règim del 78. Ho sabrem en poques setmanes. Però el fet és que més enllà de Catalunya també comença a obrir-se pas la realitat. I és que Catalunya és un subjecte polític amb un camí propi. Ho vulguin o no, ho reconeguin o no.
Comentaris

envia el comentari