Internet va matar el rei d'Espanya

"De l'actitud de Felip VI i la seva esposa se'n desprèn que la Casa Reial és una peça clau que se situa al vèrtex de tot l'entramat opac de tractes de favor, immunitat i comissions que ha convertit l'estat espanyol en un fangar ètic i un desastre econòmic i financer"

Els missatges de suport de la parella reial espanyola a l'empresari López Madrid, acusat en diversos casos de corrupció, han elevat a evidència la sospita què la monarquia espanyola comparteix la conducta i el codi ètic de les elits depredadores de Madrid. No només això, de l'actitud de Felip VI i la seva esposa se'n desprèn que la Casa Reial és una peça clau que se situa al vèrtex de tot l'entramat opac de tractes de favor, immunitat i comissions que ha convertit l'estat espanyol en un fangar ètic i un desastre econòmic i financer.

Les arrels de tot això arriben molt lluny. Al capdavall, Felip VI no se situa en un magma cortesà gaire diferent al de Joan Carles I o Alfons XIII, per no anar més enllà. El fet és que la impunitat que els Borbons van heretar de Franco s'ha estès a tot el seu cercle d'influències, permetent fer tota mena de negocis fàcils a l'ombra protectora de l'estat. Sempre sense normes, sempre sense competència.

Aquesta actitud borbònica és la que els ha generat caigudes periòdiques, cada vegada que la censura ha estat desbordada per la realitat. Però ara internet escurça els temps. La fotografia d'un elefant mort va acabar amb el regnat de Joan Carles I i, ara, l'afer #CompiYogui ha deixat molt tocat un Felip VI que, tot i així, ha reaccionat exactament igual que tots els seus avantpassats. "Merde", deia la reina. I té raó, estem de merda fins dalt. La diferència és que ara twitter n'escampa la pudor fins fer-la insuportable.
Comentaris

envia el comentari