L'alcaldessa va de cara

"Ningú no pot defensar, amb una mínima coherència, que l'alcaldessa hagi de fer veure -per quedar bé- que li sembla normal veure un parell de coronels amb la gorra de plat enmig de tota mena de material pedagògic"

Ningú no pot sostenir, seriosament, que hi pugui haver una relació positiva i adequada entre els espais educatius i els militars. I tampoc ningú no pot defensar, amb una mínima coherència, que l'alcaldessa hagi de fer veure -per quedar bé- que li sembla normal veure un parell de coronels amb la gorra de plat enmig de tota mena de material pedagògic. De fet, aquesta barreja entre l'exèrcit i els infants no és més que una opció ideològica orientada a difondre uns valors ètics i nacionals molt determinats.

Per tant, si alguna cosa és nova política és l'actitud d'Ada Colau, clara, inequívoca i coherent. Fins ara, tots els alcaldes de Barcelona han mirat cap a una altra banda quan s'han trobat cara a cara amb una contradicció tan flagrant com un espai militar dins d'una fira dedicada als professionals de l'ensenyament. Ella, no. Ha actuat i n'ha assumit les conseqüències. Sense desdir-se'n.

De moment, doncs, la política de gestos d'Ada Colau és un èxit i està perfectament inserida dins la tradició del catalanisme polític. Es pot opinar que d'altres aspectes, com la gestió de l'espai públic o la dinamització econòmica, han davallat respecte a l'anterior govern municipal. Però l'alcaldessa també s'ha carregat d'autoritat i en política això compta. I molt.
Comentaris

envia el comentari