El #CompiYogui

"Milers de tuits s'han burlat del terme afectuós que feia servir la reina d'Espanya per referir-se al seu company de relaxació oriental"

Un dels pilars del règim del 78 s'enfonsa en silenci. La censura llagotera que han acceptat els grans mitjans de comunicació espanyols sobre la monarquia, fèrria durant quatre dècades, està contribuint a accelerar-ne la decadència. Els grans canals de televisió i la totalitat dels diaris impresos han fet un paper lamentabilíssim ocultant fins més enllà del possible els missatges comprometedors en què Felip de Borbó i la seva esposa se solidaritzen amb Javier López Madrid, un espavilat de les targetes black que està essent investigat per finançar il·legalment el PP.

La paradoxa és que -de la mateixa manera que va passar amb la fotografia de l'elefant abatut per Joan Carles I- aquesta censura ha tingut l'efecte contrari, fins el punt que ha impulsat el hashtag #CompiYogui fins arribar a trending topic mundial. Milers de tuits s'han burlat del terme afectuós que feia servir la reina d'Espanya per referir-se al seu company de relaxació oriental. I, de passada, diaris com El País, antic referent de l'esquerra espanyola, han estat assetjats i ridiculitzats per l'enginy popular.

L'amic dels reis d'Espanya és pura transició. És gendre de Juan Miguel Villar Mir, exministre de la dictadura, exvicepresident del Reial Madrid i recentment (2011) nomenat marquès per la Casa Reial. És riquíssim, amb una fortuna amb origen en les privatitzacions d'algunes empreses industrials que ell va comprar per una pesseta. Villar Mir podria simbolitzar, per si mateix, en què va consistir la transició. Però passarà a la memòria popular per ser el sogre del #CompiYogui. Encara que això no surti mai al Telediario.
Comentaris

envia el comentari