Junts pel 26 de juny

"Un cop liquidat (pels electors catalans) Josep Antoni Duran Lleida, la Comissió d'Exteriors del Congrés ha quedat en mans del PP i el PSOE. S'ha acabat la broma del Palace"

Els partits del règim del 78 tracten exactament de la mateixa manera els diputats d'ERC i Democràcia i Llibertat com, tradicionalment, ho han fet amb els de Bildu. PP, PSOE i Ciutadans consideren que se'ls ha d'aplicar un estricte apartheid polític, un cordó de seguretat que els aïlli de les decisions del Congrés, limitant-ne tant com sigui possible la capacitat d'influència i, fins i tot, la simple visibilitat. Un cop liquidat (pels electors catalans) Josep Antoni Duran Lleida, la Comissió d'Exteriors del Congrés ha quedat en mans del PP i el PSOE. S'ha acabat la broma del Palace.

Dit això, cal destacar la fermesa i la cohesió dels 17 diputats que el catalanisme polític va enviar a Madrid, encapçalats per Gabriel Rufian, Quico Homs i Joan Tardà. Han funcionat com un bloc, invariablement al servei del Govern català. Una actitud inèdita, radicalment diferent a la que va anar arrossegant CiU -i ERC en l'època Zapatero-, batejada pujolísticament com el "peix al cove" i, popularment, com "la puta i la Ramoneta". La desconnexió també ha arribat a Madrid.

Per això, si hi ha eleccions el 26 de juny, seria raonable que es conformés una llista unitària que aspirés a imposar-se amb claredat a Catalunya. Una candidatura amb un fort component civil i el suport, a poder ser, de Junts pel Sí i la CUP. Si l'objectiu és guanyar, cal guanyar-ho tot.
Comentaris

envia el comentari