Els escorpins que mataven una tele

"Noms com Pablo Iglesias o Albert Rivera tornaran a protagonitzar les nits dels canals privats de Madrid que, una vegada més, arrasaran (també a Catalunya) amb formats innovadors que tornaran a deixar en ridícul l'arcaïsme del debat de TVE i els blocs electorals dels mitjans públics"

No és segur, naturalment, però sí probable que diumenge 26 de juny els electors catalans i espanyols tornin a ser cridats a les urnes. S'hi arribarà -si és el cas- després d'arrossegar una crisi política majúscula que haurà deixat l'estat espanyol sense un govern estable al llarg de més de mig any, amb una perspectiva enormement incerta. Noms com Pablo Iglesias o Albert Rivera tornaran a protagonitzar les nits dels canals privats de Madrid que, una vegada més, arrasaran (també a Catalunya) amb formats innovadors que tornaran a deixar en ridícul l'arcaïsme del debat de TVE i els blocs electorals dels mitjans públics.

En aquest context, els partits independentistes tornaran a quedar desplaçats del debat general. Sense accés a les privades de Madrid i amb una TV3 esclerotitzada pels condicionants de la Junta Electoral Central, els arguments que articulen la majoria parlamentària d'aquest país acabaran encabits dins les parets d'uns blocs electorals arcaics i pesats que només serveixen per accionar el comandament a distància en direcció a les noves propostes d'informació política. El catalanisme polític es despenjarà, un cop més, dels focus d'atenció mediàtica. Però és que la proposta d'Ada Colau o fins i tot el PSC també quedaran subsumits sota el magma madrileny.

La gran paradoxa és que això no és culpa ni dels ciutadans -que marxen a d'altres canals- ni dels periodistes -que fa tretze anys que organitzen protestes-, sinó dels propis partits, inclosos els independentistes. Ells ofeguen la informació política als mitjans públics i, a mesura que ho fan, es van quedant sense oxigen. S'ha abusat molt de la faula de la granota i l'escorpí, en sóc conscient, però és que m'agradaria saber com pensen creuar el riu.
Comentaris

envia el comentari