Qui serà "el renacido"?

"I què passa amb Pablo Iglesias? El millor resultat electoral pitjor gestionat que recordo"

Crec que no miraré la pel·lícula "El Renacido". En Di Caprio és d'aquells actors que malgrat sé que segurament és molt bo, no m'entra. I, això a banda, només de veure'n el tràiler ja vaig patiR tant que vaig pensar que potser m'estalviava la cinta sencera. Però una cosa no treu l'altra, i el nom d'un dels films estrella dels recents premis Oscar em va de perles per preguntar-me qui sortirà vencedor de la gran "pel·lícula" que els pròxims dies ens voldran vendre uns i altres al Congrés dels Diputats.

Pedro Sánchez semblava més mort que en Di Caprio (pel que apunta el tràiler) al principi de la seva pel·lícula. Els seus companys l'humiliaven constantment, la seva nefasta campanya electoral va culminar amb un resultat electoral lamentable i es plantava en l'etapa post eleccions com el segon i en teoria clar aspirant a cap de l'oposició i gràcies. Però va saber desenterrar-se quan ja li havien llançat unes quantes palades de sorra al damunt. Culminarà? O tot plegat no haurà estat més que un intent d'aconseguir una segona oportunitat en forma de comicis anticipats? Si això "canta" massa, llavors la revifalla haurà estat una falsa alarma.

A l'altre extrem tenim Mariano Rajoy. És a ell qui tothom dóna ara per mort políticament. Però de més verdes en maduren. Vagin a saber. No hi ha res escrit i l'argument de l'alternativa al caos té sempre el seu públic. A més, cert votant del PP que el va abandonar per Ciutadans, si el moviment tàctic d'Albert Rivera no els demostra que porta a algun lloc concret i estable, potser s'hi repensarà en un escenari d'eleccions anticipades. Aquí, de fet, un altre dels possibles "renascuts". Rivera ha superat el post trauma d'uns resultats electorals que el van deixar clarament decebut amb les expectatives que ell i els seus havien anat alimentant (i creient-se) durant mesos. Ha estat ambiciós i ha arriscat. Qui no arrisca no pisca. Però l'opció del fracàs, de quedar sense satisfer ningú, també podria donar-se. Això sí, la perspectiva d'empitjorar resultats en una nova cita amb les urnes era el que tenien per descartat ja d'entrada. Ara igual sona la flauta.

I Pablo Iglesias? El millor resultat electoral pitjor gestionat que recordo. I això que certament el pacte del PSOE amb aquells que fins fa poc els mateixos socialistes titllaven de "dreta" pot obrir camp per créixer a Podem. Però tot plegat també podria no passar si el votant d'esquerres metabolitza que ara preferiria desplaçar al PP i fer els ulls grossos a un pacte amb un Rivera que té una xapa més neta i polida que els populars. Quedarà Iglesias com l'intransigent que avorta l'opció de canvi a Espanya després d'una nova majoria absoluta molt mal gestionada per part del PP? Pot quedar així o com el guardià que vetlli parlamentàriament per una legislatura que asseguri l'accent a l'esquerra i cert apunt de reformes. Potser per aquesta via també reneix la seva imatge després d'unes setmanes on ha decaigut com a sinònim de vot útil. Algun d'ells se'n sortirà. Dic jo.
Comentaris

envia el comentari