Socialistes desnonats

"PSC i CDC han pres consciència que els temps han canviat tant que els partits han quedat per sota de les regles de joc. Sense Nicaragua i sense Còrsega aquest país és una mica millor"

Si vostè està interessat en un edifici d'uns cinc mil metres quadrats, no gaire lluny de l'estació de Sants, i disposa de vuit o deu milions d'euros, parli amb Miquel Iceta. El PSC ha posat en venda la molt simbòlica seu del carrer Nicaragua ara que la càrrega financera que suporten se'ls fa difícil de sostenir a causa, fonamentalment, de la contracció del partit. La decadència electoral que pateixen els socialistes catalans, implacablement, des de l'època del tripartit han deixat la caixa buida i el flux d'ingressos ja no és el que era. L'altre gran partit del semibipartidisme català, CDC, també va fer una operació semblant, l'any passat, amb la seu del carrer Còrsega, venuda a uns inversors de Hong Kong.

Segurament, aquesta mena d'operacions fan poca gràcia a socialistes i convergents. Però són una bona notícia per a la societat a la qual s'adrecen perquè impliquen tres realitats noves: Una, que es redueix la dimensió -mastodòntica- dels partits del país; dues, que els crèdits amb els bancs ja no es condonen, sinó que es paguen i, tres, que les organitzacions polítiques recuperen una part de la llibertat d'acció que havien perdut a mans del poders empresarials i financers.

De fet, la venda d'aquestes dues seus és un símptoma indirecte de què els nivells de corrupció estan baixant significativament. I de què, de grat o per força, PSC i CDC han pres consciència que els temps han canviat tant que els partits han quedat per sota de les regles de joc. Sense Nicaragua i sense Còrsega aquest país és una mica millor.
Comentaris

envia el comentari