Paraula de Franco

"El règim del 78 està complint la paraula donada per Joan Carles de Borbó al general Franco poc abans de morir, quan el dictador va agafar de la mà el seu successor per dir-li "Només li demano que preservi la unitat d'Espanya!""

Dada espectacular. Fa dos mesos llargs que a Madrid hi ha negociacions frenètiques entre tots els partits i només hi ha un acord àmpliament majoritari: Negar-se a parlar de Catalunya i marginar de les converses els dos partits independentistes catalans, unes formacions que agrupen ni més ni menys que a 17 diputats, un grup molt difícil d'evitar en la majoria de les combinacions. El principal problema de l'estat espanyol, per tant, ni tan sols serà abordat. 

Tot indica, per tant, que el règim del 78 està complint la paraula donada per Joan Carles de Borbó al general Franco poc abans de morir, quan el dictador va agafar de la mà el seu successor per dir-li "Només li demano que preservi la unitat d'Espanya!". El vell tirà estaria orgullós del seu llegat ideològic, indiscutit fins i tot per molts dels que ell perseguia durant els quaranta anys de dictadura militar. En aquest àmbit Espanya, efectivament, és una. La grandesa i la llibertat són una altra cosa.

El nacionalisme espanyol és tan espès que mai no és traspassat per la democràcia, passin els anys que passin. I a Madrid, a la seva. Ara i com sempre.
Comentaris

envia el comentari