Sánchez ensenya un estatutet

"La conversió de la pràctica totalitat del catalanisme polític a l'objectiu independentista ha generat una aliança implícita entre el PSOE meridional i sobrefinançat i l'anticatalanisme explícit"

"Estaríem disposats a estudiar un nou Estatut per a Catalunya", va dir Pedro Sánchez a Gabriel Rufian i Joan Tardà. Així, en condicional i d'aquella manera. La regressió del PSOE és espectacular. De fet, va molt més enrere de Zapatero, fins arribar a les zones més fosques del guerrisme clàssic. El candidat Sánchez és conscient que la seva supervivència política depèn, necessàriament, del fet què Susana Díaz i Albert Rivera li atorguin un vist-i-plau amb moltes condicions.

Dit d'una altra manera, la conversió de la pràctica totalitat del catalanisme polític a l'objectiu independentista ha generat una aliança implícita entre el PSOE meridional i sobrefinançat i l'anticatalanisme explícit. Dos sectors que s'han afegit a la catalanofòbia tradicional de la dreta espanyola, sempre ultranacionalista.

Vist el mapa, l'única obertura és el Podemos més autonomista, en aliança conjuntural amb una part l'esquerra sociològica catalana, basca i gallega. Un sector amb una capacitat de creixement limitada, sempre assetjat per l'agressivitat del nacionalisme espanyol i el capitalisme madrileny a l'entorn de l'Ibex 35. I tot això dóna pel que dóna, que és un estatutet sense "apoyaré". Rufian, Tardà, el Govern i la majoria del Parlament s'ho han pres a conya. Com tothom.
Comentaris

envia el comentari