Ai Carmena

"Carmena dubta i flaqueja a cada conflicte que se li ocasiona. No va ser capaç de plantar cara a l'aberració de l'empresonament incondicional d'uns titellaires que van ser detinguts únicament per fer sàtira del règim polític espanyol"

N'esperava més, de Manuela Carmena. L'alcaldessa de Madrid pot exhibir un currículum democràticament impecable, que comença arriscant-se contra la dictadura franquista i continua afrontant, amb valentia, la violència de l'extrema dreta parapolicial dels anys de la transició. Carmena ha tingut posicions molt sòlides al llarg dels seus 72 anys i, en principi, era un valor segur d'aquell Madrid republicà que ha sobreviscut, tossudament, sota l'hegemonia de la dreta extrema del PP i la dreta borbònica del PSOE.

Però no. Carmena dubta i flaqueja a cada conflicte que se li ocasiona. No va ser capaç de plantar cara a l'aberració de l'empresonament incondicional d'uns titellaires que van ser detinguts únicament per fer sàtira del règim polític espanyol. I ara ha reculat en la retirada de l'abundant simbologia franquista que llueix pels carrers de Madrid, tot restaurant i recol·locant un monòlit amb el lema "Por Dios y por España". "Ens felicitem per la notícia", diu la Fundació Francisco Franco.

Crec que l'alcaldessa de Madrid és una persona íntegra i benintencionada. Seguríssim. Però la veritat històrica és que al Madrid del No pasarán sempre li passen per sobre. I als titellaires els ha hagut de defensar l'alcaldessa de Barcelona i el conjunt del catalanisme. Com sempre.
Comentaris

envia el comentari